lauantai 13. lokakuuta 2012

Risotto Pink-anese

Pinkin päivän kunniaksi piti askarrella illan eväätkin teeman mukaan. Alkupalaksi maistui ruisnapit chili-aioli ravunpyrstöillä ja erinomaisesti teemaan sopivan suosikkikuoharini kanssa.

To stay in the spirit on of the Pink Day I thought the food had to reflect the theme. The starter was chili-aioli prawns on rye bread and that went well with my favourite sparkling wine. 



Pääruoaksi maistui mukautettu Risotto Milanese 

Risotto Pink-anese 


4 dl risottoriisiä
3 kevät- tai salaattisipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl Pink kuohuviiniä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
80 g parmesanjuustoa
1 dl kermaa
1 pienen sitruunan mehu

Silppua sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä miedolla lämmöllä suuressa paistinpannussa tai kattilassa. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kuohuviini ja anna viinin imeytyä riisiin. Sekoita liemikuutio kiehuvan kuumaan veteen ja annostele vähän kerrallaan riisin joukkoon siten, että edellinen nesteannos on imeytybyt, ennenkuin lisäät seuraavaa. Kun riisi on sopivan kypsää (ei liian pehmeää, al dente), lisää parmesan raaste ja kevyesti vaahdotettu kerma sekä sitruunamehu. Koristele sipulilla ja tarjoile heti.



For the main there was an adaption of Risotto Milanese


Risotto Pink-anese 


4 dl risotto rice
3 spring onions
2 rkl olive oil
2 dl Pink sparkling wine
1 l boiling hot water
1 vegetable stock cube
80 g parmesan cheese
1 dl cream
juice of 1 small lemon

Chop the onions and cook them in olive oil on a medium setting. Add the rise after a few minutes and let it simmer until it has soaked the oil in. Add the sparkling wine and let that simmer until it has disappeared. Add the vegetable stock cube to the water brought to boil and once that has dissolved, add to the rice in portions that you let boil away before adding the next portion. Repeat until the rice is at the right density (al dente, not too soft). Add the grated parmesan and lightly whipped cream and lemon juice. Garnish with onion and serve right away. 




Jälkkäriksi oli mansikan makuisia Turkish Delight-makeisia.

For dessert it was strawberry flavoured Turkish Delights!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...