Viime päivinä on kutsuttu vieraita innolla, joka tietenkin aiheuttaa leipomista. Minulla oli muutama ylikypsä banaani, joille piti keksiä hyvää käyttöä, joten googletin banaanileipää ja sain vastaukseksi Pastanjauhantaa-blogin version. Omani tein hyvin pitkälti sen mukaisesti, mutta alla, miten minä tein:
Banaanileipä
100 g saksanpähkinöitä
250 g vehnäjauhoa
150 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
2 munaa
100 g juoksevaa Oivariinia
3 suurta, kypsää banaania
3 tl vaniljasokeria
Paahda rouhitut pähkinät uunissa (n.10 min) ja sekoita muiden kuiva-aineiden kanssa. Vatkaa munat kevyesti ja lisää voi ja muusatut banaanit. Yhdistä kuivat aineet sekoittaen mahdollisimman kevyesti.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 180 asteessa n. 50 minuuttia.
A lot of entertaining has been conducted lately which has resulted in a lot of baking. I had some too-ripe bananas that needed to be used: a banana bread it was. I googled for it and found the Pastanjauhantaa-blog version. I varied it only a little, but here's how I did it:
Banana bread
100 g walnuts
250 g flour
150 g sugar
1 tsp. baking powder
1/4 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
1/2 tsp. cinnamon
2 egs
100 g butter (melted and cooled)
3 large ripe bananas
3 tsp. vanilla sugar
Roast the chopped walnuts for 10 minutes and add to the rest of the dry ingredients. Whisk the eggs lightly and add butter and the mushed bananas. Combine with the dry ingredients stirring as little as possible.
Pour the batter in a buttered bread mold and cook in 180 degrees for 50 minutes.
Ranskanpastillipikkuleipien ohje on Inkiväärihillo-blogista.
The recipe for the yummy cookies were from Inkiväärihillo-blog.
Ja tietenkin sämpylät.
Sämpylät
0,5 litraa maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl siirappia
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl grahamjauhoja
vehnäjauhoja niin vähän kuin mahdollista
(kunhan saa jonkinlaisia pallukoita muotoiltua)
kananmunaa voiteluun
kaurahiutaleita koristeluun
Paistetaan 225 alle 15 min.
Bread
0,5 milk
1 bag of yeast (11 g)
1 tsp salt
0,5 dl syrup
1,5 dl oatmeal
1,5 dl wholemeal flour
as little white flour as possible
(as long as you can for some sort of rolls)
some egg to brush on top
oatmeal to garnish
Bake in 225 degrees for less than 15 mins.
Eilen tarkastettiin pääsiäismarkkinat. Anti oli markkinamaista: lettuja ja muikkuja! Ilma oli kaunis ja väkeä sen mukaisesti liikkeellä, kiva, että kävijöitä riittää.
We went to the Easter fair yesterday and they were like all others... got pancakes and fish :) The sun was out and so was everyone else, which is good!
Oi,mitä herkkuja postaus tulvillaan!!
VastaaPoista... ja vatsa... ;)
PoistaPääsiäismarkkinat, ihanaa! Markkinat aina houkuttelee. Kiva kun kokeilit pikkuleipiä, eikös ollutkin helppo ohje :) sämpylät ja banaanileipäkin näyttää tosi maukkailta, banaanileipä taitaa olla makeanpuoleinen niinkun banaanikakku? Banaania ja pähkinää yhdessä, ei voi olla huono!
VastaaPoistaJep, hyvä ohje, täytyy varmaan kokeilla vielä eri variaatioita :)
PoistaBanaanileipä ei ole leipää nähnytkään, se on oikeasti kakku. Kanadassakin kyllä sille voita leviteltiin, mutta kakku on kakku on banaanileipä.
Tämä oli parempi ohje kuin aiemmin muffinsseiksi tekemäni versio, tässä jo taikinaakin olisi syönyt ;)
Ja kiitos pikkuleipien ohjeesta! :)
PoistaSinä sitten jaksat leipoa - omasta leipomisyrityksestäni taitaa olla jo kuukausia ;) Tosin ranskanpastillipikkuleipien ohje kyllä houkuttelee.... eikä Banaanileipäkään näyttänyt pahalta - on tullut jonkinlaisella ohjeella tehtyäkin joskus vuosia (tai vuosikymmeniä) sitten.
VastaaPoistaMarkkinatkin tuli tarkastettua nopeasti ja jotain tuli ostettuakin (tai siis H osti...).
Hetki piti miettiä, että kuka H osti... ;)
PoistaKaipa sitä vois nimelläkin kommentoida, mutta kun harvoin kommentoi, niin anonyymisti on tullut laitettua.
Poista