torstai 15. maaliskuuta 2012

Melkein-Banoffee-piirakkaa - Mock Banoffee Pie


Banoffee Pie... mmmm... Pompotissa oli aivan ihanaa sellaista tarjolla muutama viikko sitten ja tuo on kummitellut mielessäni. Koska kinuskin keittäminen kondensoidusta maidosta kuulostaa niin pelottavalta prosessilta, päädyin kokeilemaan tällaisen Banoffee Pie-mukaelman. 

Banoffee Pie.... Yum... They had a really nice one in Pompoti and ever since having that, I have been craving for more. Since cooking the toffee sauce from condensed milk sounds terrifying, I decided to try my own mock-Banoffee pie.



Ota muutama digestive keksi ja murskaa ne astian pohjalle. Lisää banaaniviipaleet. Valuta päälle ihanaa kinuskikastiketta (kuten tämä Valion) ja kermavaahtoa... ja nauti!

Take a couple of digestive cookies, crumble them into the bowl / dish. Add banana slices. Top with (ready made...) toffee sauce and whipped cream... and enjoy!


Ensin piti kuitenkin syödä jotain suolaista. Kokeilinkin toisenlaisia sämpylöitä. Ainekset menivät melko summittaisesti ja mitä mieleen tuli, mutta suunnilleen näin:

Sämpylät:
0,5 litraa maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl siirappia
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl murskattuja saksanpähkinöitä
vehnäjauhoja niin vähän kuin mahdollista 
(kunhan saa jonkinlaisia pallukoita muotoiltua)

kananmunaa voiteluun

Paistetaan 225 alle 15 min.

First you of course need to have something not so sweet. So I tried another type of bread. I simply added what I remembered or thought of, so it was something like

Bread:
0,5 milk
1 bag of yeast (11 g)
1 tsp salt
0,5 dl syrup
1,5 dl oatmeal
0,5 dl crushed walnuts
as little white flour as possible 
(as long as you can for some sort of rolls)

some egg to brush on top

Bake in 225 degrees for less than 15 mins.


Viikonloppuna oli taas hyvä aika käydä siemenvarastoilla. 2 eri tomaattilajiketta pääse multaan. Ensi kerralla leipää leipoessa voinen siis päällystää leipäni tomaatilla!

The weekend was great for digging in the seed storage: 2 different types of tomatoes started growing. Next time I make bread I'm sure I'll be able to have some tomato on my bread!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja Melkein-Banoffee-Pie oli suorastaan liian hyvää, kinuskista ja kermavaahdosta ei ehkä ihan arkiruoaksi ole... :)

      Poista
  2. Oijoijoi, mitä herkkuja... Pitäis koittaa pysyä erossa tämmösiltä postauksilta, kun heti tekee mieli kokeilla ohjeita! Mutta noi sämpylät voisin kyllä leipoa, näyttää ne niin maukkailta!

    Sustahan on tulossa hyvää vauhtia täysin omavarainen, hih :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei enää juuri koskaan tarvi käydä kaupassakaan. ;) Täytyy treenata tämän päivän koitoksiin: huomenna St. Patrick's Day-juhlien järjestäminen töissä! Jogurttihyydykekakut jääkaapissa, mutta illalla odottaa vielä projektia...

      Poista
  3. Pompoti on ihan minun suosikkikauppa, poikkean siellä usein mökkimatkalla :)

    Nam, mitä herkkua. Onneksi meillä on kaapissa suklaata, alkoi yllättäen tehdä mieli makeaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pompotista on vaikea suoriutua ilman ostoksia ja vaarallista tykätä Facebookissa kun saa koko Jan muistutuksia, mitä kaikkea siellä on ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...