Vielä vähän kuitenkin joulutunnelmia fiilistellen tämä piparin ja luumun makuinen kakku:
Luumurahkakakku
laktoositon
laktoositon
Pohja:
n. 15 ohutta piparkakkua (esim. Annas)
n. 30 g laktoositonta Oivariinia
Rahkakerros:
4 dl laktoositonta kermaa
5 dl laktoositonta pehmeää rahkaa
300 g luumumarmeladia
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
8 liivatelehteä
5 rkl kiehuvan kuumaa vettä
Pinnalle:
1 prk luumusose (vauvojen, esim. Bona)
1 pipari
Murskaa piparkakut, esim. laittamalla ne pakastuspussiin (päälle kannattaa laittaa vielä toinen pussi, koska pussi rikkoutuu helposti) ja hakkaamalla pieneksi murskaksi puunuijalla tms. Sekoita kulhossa joukkoon pehmeä rasva ja painele irtoreunavuoan pohjalle (pohjalle viritetty leivinpaperi helpottaa poistamaan valmiin kakun vuoasta).
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, esim. juomalasissa). Vatkaa rahkakerrosta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Lisää luumumarmeladi ja rahka ja sekoita hyvin. Lopuksi puristele liivatelehdistä liika vesi ja lisää ne yksitellen tyhjään astiaan. Kaada päälle kuuma vesi ja sekoita hyvin, kunnes liivate on kokonaan liuennut veteen. Lisää rahkamassaan ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada massa keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoita pinta kauniin tasaiseksi.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mieluiten yön yli seuraavaan päivään.
Poista reunat ja siirrä kakku irtopohjan päältä tarjoiluastialle. Lisää pinnalle luumusose ja levitä tasaiseksi. Koristele kakku piparilla.
A bit more of the Christmas feel still in the air, here's a Gingerbread - plum cake I made. It should maybe be called Prune rather than plum, but the store I found that lists the marmalade in English, they called it plum, so I went with it as the word sounds nicer. ;)
Plum Quark Cake
lactose free
lactose free
Bottom layer:
app. 15 thin gingerbread cookies
app. 30 g lactose free butter
app. 30 g lactose free butter
Middle layer:
4 dl lactose free cream
5 dl lactose free quark
300 g plum marmalade (like this one)
2 tsp vanilla sugar
1 dl sugar
8 leaves of gelatine
5 tbs boiling hot water
Top layer:
125 g prune puree (like this one)
1 gingerbread cookie
Finely crush the cookies and mix with the soft butter. Press the mixture on the bottom of a springform tin (adding a layer of baking paper underneath the mixture makes it easier to remove the tin plate).
Soak the gelatine leaves in cold water. Whip the cream and add the sugars, the quark and the marmalade and mix well. Squeeze the excess water of each of the gelatin leave and place them one by one to an empty cup. Add the boiling water and mix until all the leaves have dissolved. Pour the gelatin gently into the quark mixture all the time mixing well. Pour then the whole middle layer on top of the cake crust.
Let the cake set for some hours, preferably over night.
Let the cake set for some hours, preferably over night.
Remove the sides and move the cake from the tin plate to the serving dish. Add the puree and smoothen it all over the top. Garnish with a cookie.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti