sunnuntai 19. elokuuta 2012

Maalipistooli - Paint gun


Hankimme keväällä maalipistoolin, mutta se on odottanut kiltisti käyttöönottoa varastossa. Oikeasti aseistus hankittiin terassin öljyämiseen ja lautaverhoilujen maalaamiseen, mutta mies ei enää kestänyt jännitystä, vaan halusi kokeilla sitä.

We bought a paint gun on the spring but it has just been sitting and waiting for someone to use it. The real purpose we bought it for was the deck and the wood trim on the house, but the husband could not wait any longer and wanted to try it out.


Annoin tietenkin käyttöön miehekkäimmän maalivaihtoehdon ;)

I of course let him use the most masculine of the paints available ;)Jotain niin herkkää on tässä kuvassa: parantelemassa jälkeä sudilla. Koekäytön jälkeen voi todeta, että soveltunee juuri niille kohteille, joita alunperin sillä suunnittelimme tekevämme. Maalia taitaa mennä aika lailla hukkaan näin pienissä projekteissa ja peittävyyttä on vaikea saavuttaamonimutkaisemmissa kohteissa (tummasta vaaleaksi, tuolin jalat jne). Ehkä toimisi paremmin, mikäli ensin vetäisi peittokerroksen muilla keinoin ja sitten viimeistelypinnan pistoolilla (mm. istuinosa tulisi varmasti siististi siten).

Fixing the result. Having tried the gun on the smaller items we had to agree that it probably will be better on the original targets we had in mind. These smaller projects might have too high losses on the paint and it is difficult to get proper coverage (from dark to light; the chair legs). Maybe it would be better to first paint the coat that covers using a brush and then finishing it with a sprayed surface (the seat of the chair would probably get a nice even surface).

6 kommenttia:

 1. Jestas miten herkullisen värinen tuosta pinnatuolista tuli! En ole ajatellutkaan, että tuota laitetta voisi hyödyntää myös terassin öljyämiseen. Tosi hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työkaveri vannoo sen nimeen juuri terassin ja ulkokalusteiden öljyämisen vuoksi, itse ei vielä kokeiltu.

   Poista
 2. Hihi :D Miehekäs maalivaihtoehto :D Vitsi miten kivan blogin löysin :D Olit jättäny kommenttia johonki ja sieltä klikkasin itteni tänne ja jään lukijaksikki, of course (kielinaisia) :D
  Mie kans sain viime vuonna maalipyssyn/-pistoolin/-ruiskun (Rakkaalla lapsella on monta nimeä!) ja pitihän se testata heinäseivästikkaisiin ja hyvä tuli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tulit, tervetuloa! :)

   Minun pitääkin mennä etsimään ne heinäseivästikkaasi, nimimerkillä vast'ikään seipäitä shoppaillut

   Poista
  2. Voi, mennee aika kauan ennenku löyvät...*virn*...mullei oo ommaa blogia :)
   Mutta niin paljon muitten ihania blogeja mitä seurailen ja luen ja ihastelen :)

   Poista
  3. Juu eilen illalla yritin ja ymmärsin, ettei ihan helppo homma :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...