keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kesälomailun satoa, vol. 1 - Fruits of my Un-Labour, vol.1


Kesälomailu on kyllä vaikuttanut blogikirjoitustahtiin, ei voi mitään. Etukäteen miettimäni "teen sitten etukäteen" jäi sekin tekemättä. Kesälomailun lisäksi jokin muukin on vaikuttanut puutarhavelvollisuuksien laiminlyöntiin, mutta onneksi on jotain, jotka vain kiltisti kasvavat ilman jokailtaista kasville-puhumissessiota. Sileälehtinen persilja on kyllä yksi niistä, mutta sitä voisi kasvattaa jotain muutakin kuin kukkia. Onhan persiljan kukatkin kauniita, mutta ei ehkä se varsinainen syy, miksi niitä kasvattaa. Laventelin sen sijaan olenkin hankkinut juuri kukkien vuoksi, joten se toteuttaa tehtäväänsä toivotunlaisesti.

Being on holiday has affected the blogging, there's no denying it. I had thought I'd write some posts beforehand but never mind that. Neglecting the gardening must have some other excuses also, but luckily there are some that grow without me trying to grow them. The parsley crop should be something other than flowers, but at least they are pretty! The lavender however is fulfilling it's mission in life with all those flowers, that's what I've bought it for!Ensimmäiset omat omenat on jo testailtu, mutta annetaan niiden vielä vähän kasvaa. Niitä onkin nyt enemmän kuin koskaan historiassa (historia tuntee huikeita 8 omenan satoja)

We tasted the first of the apples, but I think we'll let them grow a little more and let them amount to a historic apple crop (the previous record is something like 8 apples)
Perunatkin ovat onneksi kasvattaneet jotain muuta kuin kukkia ja ensimmäinen oma peruna-kattilallinen on nyt keitetty ja nam. Perunoista alkaa varret kuolla lakastua, joten ilmeisesti täytyy käyttää koko sato pikaisesti.

The first potatoes were cooked the other night and were yummy. However, the plants seem to be dying so I think we need to rush and eat them. 


Nythän voinkin ottaa perunasadon talteen tähän hienoon kirpparilöytöön, nuohan saattaisivat jopa riittää peittämään laatikon pohjan ;)

And I can use this lovely find for carrying them into the house. I'm sure the potatoes will cover the bottom of the box ;)

Miltäs teillä muilla kesän sadot näyttävät? / How do your crops look like?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...