perjantai 27. huhtikuuta 2012

Vieläköhän ehtis? - Will the mead make it?


Viimein tuumasta toimeen. En itse pidä simasta, mutta mies sitäkin enemmän ja josko sitä kerran vuodessa tekis jotain senkin mieliksi ;)

Finally got around to making some mead. Don't really care for it myself, but I guess I can try to please the hubby once a year? ;)




Ota 4 litraa vettä ja kiehauta siitä puolet,  sekoita siihen 500 g fariinisokeria. 


Purista mehu kaikista saatavilla olevista sitruunoista (4 kpl) ja lisää loput vedestä ja mehu seokseen. 


Lisää kuivahiivaa kun ohjeessa puhutaan tuorehiivasta ja konvertoi päässä tarvittava määrä. Lisättyäsi laskemasi määrän hiivaa keksi, että kuivahiivaa olisi varmaan pitänyt olla tilavuudeltaan VÄHEMMÄN kuin tuorehiivaa eikä suinkaan enemmän kuten olet juuri laittanut. Ryhdy keittämään vähän vielä lisää vettä ja 250 g fariinisokeria ja toista muut vaiheet, mutta ei enää sitä hiivaa....

Converting the amount of yeast required didn't go exactly as planned... so had to make a second batch with NO yeast to compensate.

Vappua odotellessa! / Looking forward to the 1st of May celebrations!

2 kommenttia:

  1. Vitsi, minunkin piti tehdä, enkä taaskaan mukamas ehtinyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tein vasta eilen illalla, joten kiire sillä on:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...