perjantai 13. huhtikuuta 2012

Gaudín Barcelona - Barcelona and Gaudí


Barcelonassa ei voi käydä kuulematta Antonio Gaudísta. Päätin minäkin laittaa Gaudín aivan erikseen. Ensimmäisenä tietenkin Sagrada Familia. Kirkon rakennustyöt on aloitettu 1882 ja Gaudí työskenteli sen parissa 40. Kirkko ei ihan vielä ole ihan valmis...

Valitettavasti palmusunnuntai oli sen verran erityinen päivä, että sisään kirkkoon emme päässeet.

You cannot visit Barcelona and not hear of Antonio Gaudí. Because of his importance to the city I also decided to dedicate a separate post. First there is of course the Sagrada Familia. The build started in 1882 and Gaudí worked on it for 40 years. The church is not yet quite ready... 
Toinen erityisen merkittävä on Güellin puisto (Parc Güell). Eusebi Güell tilasi Gaudílta kaupunkipuutarhan ja rakennustyöt aloitettiin vuonna 1900. Se kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Vieraillisessamme puistossa oli sunnuntai ja todella kaunis ja lämmin päivä, joten puisto oli täynnä ihmisisä. 


Another important one is the Güell park (Parc Güell). Eusebi Güell ordered a housing site from Gaudí and the work was started in 1900. It's part of the UNESCO World Heritage Site "Works of Antoni Gaudí". We visited it on a beautiful spring Sunday so it was packed with people. 

Pavellons Güell nähtiin vain ulkoapäin, sillä sen aukioloajat olivat erittäin rajatut. Se oli avoinna vain muutamana päivänä viikosta ja silloinkin kävijämäärät oli rajattu 25:een? 

Güell Pavilions appeared interesting but we were not able to get in as it was only open on very limited days and to a limited crowd (25?). 

Me pidimme kuitenkin eniten Casa Batllosta. Gaudí restauroi tämän kaupunkikodin aivan uuteen uskoon. Talo on nykyisinkin yksityisomistuksessa. 


Gaudí on ilmeisesti vältellyt suoria viivoja tässä talossa ja savupiiput, joita yleensä on piiloteltu talon takaosiin, ovat hyvin erikoisen mallisia ja tuotu hyvin esille. Kaksi alinta kuvaa on talon katolta.


We liked the Casa Batllo the most. Gaudí restaured this family home which even today is privately owned. 


Apparently Gaudí has been avoiding using straight lines in this building. The chimneys, which usually are hidden from view, are also very interestingly shaped and are an important part of the way the building looks. Two of the bottom pictures are from the roof.


Muut Barcelona-aiheiset tekstit - Links to other post about Barcelona:
Barcelonaa syömässä - Eating Barcelona
Penkkiurheilijan Barcelona - The Sport Fan's Barcelona

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meillä sattui tosi hyvä säkä, että kelit suosi parina päivänä. Aurinkoisella ilmalla vaan tulee niin paljon kivempia kuvia kuin pilvisellä tai sateisella (Casa Batllo kuvat on sadepäivältä, mutta se vaan oli niiiiin huikea paikka)

   Poista
 2. Ihana Parque Güell :) Mosaiikkilisko oli minun suosikkini!

  Tuo Casa Batillo meilta on kylla jaanyt nakematta, harmi, nayttaa todella mahtavalta! Kuvittele minkalaista olisi asua siella. Minkahanlaisella hintaa tuo lahtis, eiko Espanjassa kiinteistot pitaisi olla ihan hyvissa hinnoissa viela...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Casa Batllo, ei i:tä välissä :)

   Kaamea siellä olisi asua, ihan järkyttävän kokoinen lukaali ja kaikki turistit sotkis paikkoja ;)

   Huikea paikka muuten. Etenkin toi lohikäärmeen selkä-katto!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...