lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukuusikakku


Keksin viimein käyttöä joulukuusen muotoiselle kakkuvuoalle. Leivoin työpaikalle joulukuusikakun, jolle etsin pohjaksi perus maustekakkupohjan. Kuusivuoka on niin suuri, että alla olevalla ohjeella tulee varmasti n. 1,5 tavallista kakkuvuokaa.

Suklaa-maustekakku


6 dl sokeria
4 kananmunaa
350 g sulatettua voita
2 tlk kermaviiliä
9 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
4 tl kardemummaa
4 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
100 g tummaa suklaata

Sekoita sokeri ja munat hyvin ja lisää voisula ja kermaviili. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan viimeisenä. Kaada taikina voideltuun ja murskatulla piparilla "jauhotettuun" kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa alatasolla ja mikäli käytät tavallista syvää vuokaa, n. 1 tunti, tällaisen melko matalan kanssa riittää lyhyempi paistoaika. 

Hauskaa joulua kaikille ja tervetuloa uudet lukijat :)

Merry Christmas!




6 kommenttia:

  1. Miten hienon näköinen kakku, varmasti se oli myös hyvä! Se näyttää aika isolta :D

    Hyvää Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tosiaan aika iso, mutta meillä on kyllä aika paljon väkeä yhden kahvion alueella, joten yleensä kaikki tulee syödyksi! :)

      Poista
  2. Oi että, kuulostaa ihanalta tuo resepti! Täytyy laittaa korvan taakse, ja kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sai kyllä ihan hyvää palautetta, joten olen itsekin kokeillut jo toisen kerran, silloin laktoosittomilla aineilla.

      Poista
  3. ♥ Oikein Hyvää Joulua Sinulle ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...