maanantai 8. lokakuuta 2012

Karpalokinuski-juustokakku





Kuultuani uudesta karpalon makuisesta tuorejuustosta, alkoi heti pohdinta: mitä siitä voisi tehdä? Noh, juustokakkua tietenkin!


Karpalo <3 Kinuski-juustokakku

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
200 g Creme Bonjour karpalo
2 dl karpaloita
2 rkl kiehuvaa vettä
4 liivatelehteä
1,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä

Pinnalle:
2,5 Valio Vanilla kinuskikastiketta
1 dl karpaloita


Hienonna keksit hienoksi murskaksi ja sekoita pehmennyt rasva. Askartele leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele keksi-voi seos tasaiseksi kerrokseksi. Voit myös koota kakun käänteisesti (kuten minä...) tavalliseenkin kakkuvuokaan laittamalla tuorekelmua vuokaan siten, että se tulee kaikilta reunoilta riittävästi yli. Tällöin pohjaa ei juurikaan voi tiivistää pintaan vaan levitetään vain tasaisesti.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä (n. 10 min). Sekoita tuorejuustoa kulhossa siten, että siitä tulee tasaista. Vaahdota vispi vaahdoksi eri astiassa. Lisää (sulat) karpalot tuorejuuston joukkoon ja sekoita lisää. Purista liivatteet kuivaksi ja sekoita ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivate-vesi seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuuston sekaan. Lopuksi lisää vaahdotettu kerma kevyesti käännellen.

Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.

Kun kakku on hyytynyt, irrota varovasti veitsellä kakku vuoan reunoista. Poista rengas ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Kaada kinuskikastike (maun mukainen määrä) kakun pintaan. Kannattaa käyttää Valion Vanilla sarjan kastiketta, se on riittävän paksua pysymään kakun pinnalla kauniina kerroksena. Viimeistele kakku karpaloilla. 

Sorry kuvan laatu, kamera-erheen huomasin, kun kakku oli puolessa välissä ja undo nappia ei enää voinut painaa kakun osalta. ;)

We had some people over on Sunday and as I'd heard of this new cream cheese with cranberries, I of course had no option but to make a cranberry caramel cheesecake! And sorry, the recipe is in Finnish only as I was too lazy to translate it now. ;)

4 kommenttia:

  1. Varmasti tosi hyvää! Rakastan kirpeitä marjoja...ja kinuskia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä juuri minun makuuni, nuo marjat ja kinuski on ihana yhdistelmä!

      Poista
  2. Rakastan karpalo-kinuskikomboa, joten tuon täytyy olla taivaallista!! Uhraisinkohan viimeiset viime vuoden karpalot kakkuun... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin!! Vinkkinä siltä varalta, että tietää jo tarjolle laittaessa, että kaikki ei mene: pakastemarjoja ei kannata laittaa pinnalle paljoa, koska niistä taisi sen verran sulaa nestettä, että seuraavana päivänä kinuski oli harmillisesti ohentunut.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...