maanantai 1. lokakuuta 2012

Anti-StrömsöOnko sinulla koskaan sellaisia päiviä, kun jo ennen aamupalaa alkaa näyttää siltä, että pitäisi palata takaisin nukkumaan? Jos heti ensimmäisten tuntien aikana huomaa, että tänään ei suju? Ei minullakaan.

AnuElinalta sain tämän sämpylävinkin porkkanaraasteesta ja raejuustosta taikinassa. Ei muuta kuin kokeilemaan ja kunnon emäntähän hoitelee siinä sivukorvalla vielä korvapuustitkin. Jep jep. Hyviä nuo olivat, porkkanaraaste-kaura-raejuusto-kardemumma-sämpylät. Heti taikinaan sekoitettuani tuli mieleen, että se oli se viereinen, jonne se kardemumma kuului...

Do you ever have those days when nothing seems to go right and seems the best idea would be to go back to bed? Me neither. 

AnuElina gave me this idea of making bread with carrot and cottage cheese mixed in. Her version did not have cardamom in her's. Mine did, since I can never only do one thing at a time... Though it was the other batter that actually should have had it.


Lisäksi lämmitin tietenkin maitoa kahviini. Tai poltin. Siis ihan vaan opetustarkoituksissa, siltä varalta, että kaikki eivät vielä tienneet tätä ihmekonstia. Täysin mustaksi palaneet, pohjaan pinttyyneet maidot (ja muutakin) saa kätevästi pois kun aikansa raaputtaa vesitipalla kastelluilla sokeripaloilla. 

But then with my coffee I of course needed to warm some milk. Or burn. Whichever. Here's a hint. Scrubbing the burnt black stuff with sugar cubes and a drop of water really works magic!

Hitsi, että ranne on kipee.

Did I tell you my wrist hurts?

4 kommenttia:

 1. Ei kardemummasämpylä kuulosta pahalta :D Kyllä noita päiviä aina silloin tällöin tulee eteen... mutta onneksi harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ne onneksi huonoja olleet. Pelkäsin, että niistä tulee liian pullamaisia siihen korvapuustien rinnalle :) Mutta hyvin maistuivat, jopa hmmmm... valikoivalle miehelle.

   Poista
 2. Ei saisi nauraa, mutta tämä postaus oli aivan loistava!:D Näitä päiviä tulee itse kullekin... Ja voi kauheaa, multa on mennyt ihan tuo kansainvälinen kahvipäivä ohi, miten tämä on edes mahdollista?! Onneksi sentään nautin laatusumpit ihan kunnon kahvilassa juuri tuona päivänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onhan se nyt ihan rikollista, että moinen osuu viikonlopulle, silloin pitäisi kaiken mennä putkeen?

   Kahvipäivän ohimeno on toki harmillista, mutta korjaa tilanne huomenna, kansallisena korvapuustipäivänä! Siinähän on kaveriksi ryystää kuppi tai pari! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...