maanantai 10. helmikuuta 2014

Sitruunainen pikkuleipä - Lemony Cookie


Sitruunaisissa leivonnaisissa on jotain todella houkuttelevaa. Pinterestissä olen ihaillut muutamia sitruunakeksikuvia ja päätin soveltaa oman version.

There's something tempting in lemony bakes. I've admired some pictures on Pinterest and decided to try adapt my own version.

Ohjeella tuli yli 50 reilun kokoista keksiä, jotka kävivät hyvin kollegoiden moikkausreissueväiksi. Halutessasi voit siis esimerkiksi puolittaa taikinan ja silti saada reippaasti keksejä.

This recipe produced more than 50 generous cookies so you may easily half the recipe and still get plenty.

Sitruunaiset pikkuleivät
700 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
600 grammaa sokeria
110 grammaa tuorejuustoa (käytin Valion Vaniljatuorejuustoa, mutta maustamaton kävisi varmasti yhtä hyvin)
3 luomusitruunan kuori raasteena
300 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
4 rkl sitruunan mehua
2 rkl maitoa


n. 1 dl sokeria taikinan muotoiluun

Sekoita sokeri, sitruunan kuoriraaste ja sitruunan mehu kulhossa hyvin. Lisää paloiteltu tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu, lämmin voi. Sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen ja niiden sekoituttua lisää maito. Vatkaa, kunnes massa on tasaista. Siivilöi jauhot kulhoon ja lisää leivinjauhe, sooda ja suola sekä vaniljasokeri. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää jauhot + muut kuivat aineet varovasti taikinanuolijalla käännellen.

Laita muotoiluun tarkoitettu sokeri kulhoon ja ota taikinasta lusikalla reiluja (n. kahden ruokalusikallisen kokoisia) paloja ja pudota sokerikulhoon. Muotoile suunnilleen pallon muotoiseksi (taikina on melko tarttuvaa ja pehmeää, joten täydellisiä palloja haastavaa saada) ja aseta leivinpaperille leivinpellin päälle. Yhdelle pellille menee noin 12 palloa. Asettelin kuvan mukaisesti ja osa otti hieman kiinni naapuriin, joten mikäli haluat varmistella, asettele harvempaan / tee pienempiä palloja.

Paista 180 asteessa n. 12 min, värin ei tarvitse juurikaan muuttua, joten varo polttamasta. Jäähdytä paiston jälkeen ensin pellillä ja sitten ritilällä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä.


Lemony Cookies
700 g flour
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
2 teaspoon vanilla sugar
1 teaspoon salt
600 g sugar
110 g cream cheese (I used vanilla flavoured, but regular would work just as well)
zest of 3 lemons
300 g melted butter
3 eggs
4 table spoons of lemon juice
2 table spoons of milk


about 1 dl sugar for molding the doughballs

Mix the sugar, lemon zest and the lemon juice in a bowl. Add the cream cheese in small pieces and mix. Then add the warm melted butter. Whisk until they are well mixed. 

Add eggs one by one while whiskin and then the milk. Whisk until even. Shif the flour into another bowl and mix with baking powder, baking soda, salt and vanilla sugar. Add the flour into the sugar-egg mixture and fold it in carefully until the dough has formed.


Put the remaining sugar into a bowl and take large spoonfuls of the dough. Roll the dough into a ball in the sugar, so the ball is coated with sugar. The dough is very soft so forming even and well formed balls may not be easy so and is not necessary, as long as the resemble a ball. 

Set the dough balls onto a baking sheet, max 12 per sheet. I set the as you see in the picture above and some ended up touching.


Bake in 180 degrees for approximately 12 minutes. The colour does not need to change much so be careful not to over bake them. Let the cookies cool a few minutes and then set them on a wire rack to cool. Store in an airtight container.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...