sunnuntai 12. tammikuuta 2014

LinzerYstäväni pikkuisella oli ristiäiset tuloillaan ja niitä varten pääsin testaamaan Linzer-keksit, joita olin nähnyt Lunni leipoo-blogissa. Päädyin mukailemaan The Hummingbird Bakery:n Home Sweet Home- kirjan reseptiä.

A friend of mine was having a christening for her second little princess and I got to try out the Linzer cookies I had first seen in the Lunni leipoo - blog. I decided to use the recipe from the Hummingbird Bakery book Home Sweet Home

Linzer-keksit
280 g voita (suolatonta)
150 g sokeria
380 g jauhoja
½ tl kanelia
60 g mantelijauhoja

vadelma- tai mansikkahilloa
tomusokeria

Pehmitä voi huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sokerin kanssa, kunnes vaahto on kevyttä ja kuohkeaa. Siivilöi omaan kulhoon jauhot ja kaneli sekä mantelijauhot ja sekoita keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon ja sekoita keskinopeudella, kunnes taikina muodostuu. 

Jauhota pöytä kevyesti ja työstä taikina palloksi, jonka jaat kahtia. Pyöritä palloiksi ja paina kevyesti litteäksi, kääri kelmuun ja laita taikina lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi. 

Taikinan levättyä puoli tuntia kauli kahden leivinpaperin välissä tai kevyesti jauhotetulla pinnalla leivinpaperin alla noin 4 mm paksuisiksi levyiksi ja leikkaa muotilla ala- ja yläpuolet. Yläpuoliin tee reikä tai kuvio pienellä muotilla, jotta täyte näkyy. Keksit kannattaa vielä laittaa kylmään hetkeksi ennen paistoa. 

Paista keksejä n. 15 minuuttia 170 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. 

Siivilöi tomusokeria yläpuolille ja lämmitä hilloa lähes kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetki. Lusikoi hillo alapuolille ja paina yläpuoli päälle (sotkematta tomusokeriointia...)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...