tiistai 27. marraskuuta 2012

Pähkinä-karpaloleipä - Cranberry and Nuts Bread


Viikonloppuna oli kaupunki täynnä myyjäisiä ja mekin yhdistyksen voimin liityimme myyjäjoukkoihin. Myytävää saimme pöydät pullolleen ja tässä ohje leipään, joka katosi pöydästä niin nopeasti, että heti oman myyntivuoroni päätyttyä sain sännätä tekemään lisää. 

Pähkinä-karpaloleipä
(maidoton, munaton)

1 l vettä
1 rkl suolaa
1 dl siirappia
50 g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja
150 g cashew-pähkinää
150 g saksanpähkinää
150 g kuivattua karpaloa
1 dl öljyä
sormisuolaa / merisuolaa

Lisää hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon siirappi. Lisää kaurahiutaleet ja anna hiutaleiden turvota hetken. Lisää reilu puolet vehnäjauhoista ja öljy ja anna taikinan kohota leivinliinan alla. 

Taikinan kohotessa pilko pähkinät (säästä muutama leivän pinnalle). Taikinan kohottua n. 1,5 kertaiseksi lisää vuorotellen pähkinöitä, karpaloita ja jauhoja. Lisää jauhoa vain niin paljon, että taikinaa juuri ja juuri pystyt työstämään leiväksi. Jaa taikina leipävuokiin (3) tai muotoile 3-4 ranskanleipämallista leipää. Voitele pinta vedellä ja koristele muutamalla pähkinällä. Lisää pintaan sormisuolaa ja paista leipä 200 asteessa n. 25 min. 


Last weekend there were several bake sales / fairs in town and we took part too. One of the items we were selling was this bread. It was sold so quickly I had to go make some more. 

Cranberry and Nuts Bread

1 l water
1 tbs salt
1 dl syrup
50 g yeast
3 dl oatmeal
n. 10 dl flour
150 g cashew-nuts
150 g walnuts
150 g dried cranberries
1 dl oil
gourmet salt

Add yeast and salt to warm water (+37 degrees) and stir the syrup into it. Add the oatmeal and let that sit for a few minutes. Add half of the flour and the oil and let rise under a cloth. 

While the batter is rising chop the nuts but save a few. When the batter has risen to about 1,5 times the original, add the nuts, cranberries and as much flour as you need to. The amount of flour is enough when you are able to work it into bread shapes. Divide the batter into 3 bread forms or form 3-4 breads onto baking paper lined baking tray. Brush with water and garnish with the nuts you saved and sprinkle on some salt. Bake in 200 degrees for approximately 25 mins.

3 kommenttia:

  1. Maistuvatko karpalot tässä leivässä? Vaikuttaa hyvältä ohjeelta, teen välillä puolukaleipää joka sekin on oikein hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä karpalot maistuivat, mutta kuivatut ei toki anna makua taikinalle, vaan rusinoiden tapaan osuvat sattumina. Voisi olla ihan ideaa kokeilla tuoreita /pakastekarpaloita? Pitääkin ehkä kokeilla :)

      Poista
  2. Nam, tuo on vamasti todella hyvää!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...