lauantai 8. syyskuuta 2012

Kokeellinen hillokeittiö - Experimental Jam





Omatkin omenat alkavat olla käyttökuntoisia. Niitähän on siis ihan kymmeniä, ensimmäistä kertaa noiden kahden puun elinvuosina. Keväällä jo näytti synkältä, kun jänöt olivat päässeet kaluamaan toista aika pahasti. Mutta niin vaan sieltäkin omenoita tulee. 

Our own apples are also beginning to look like real apples. This year there are dozens of them, first time ever. In the spring it look pretty bad as the rabbits had gotten to one of the two trees. But it too is producing lots of apples so I'm not worried anymore.


Omenoiden lisäksi pihalta löytyy vielä punaisia viinimarjoja. Jotainhan niillekin oli keksittävä, joten....

Something else we still have in the garden is red currants. Had to think of something to use them for, so...

Omena-punaviinimarjahillo

8 pientä kirpeää omenaa
1 dl punaisia viinimarjoja
3/4 dl vettä
0,5 dl sokeria

Lohkotut omenat, marjat sekä vesi kiehautetaan ja sen jälkeen miedolla lämmöllä kypsytetään sekoittaen. Lisää sokeri lopuksi (kun rakenne miellyttää). 



Apple - Redcurrant Jam

8 small, crisp apples
1 dl redcurrants
3/4 dl water
0,5 dl sugar

Diced apples, berries and water are brought to the boil and then simmered, stirring every now and then. When the consistency is good, add sugar.

2 kommenttia:

  1. Omena-viinimarja onkin uusi yhdistelmä mulle, varmasti hyvää :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...