sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Omenavarkaissa - ApplesKaverin kaverilla on useita omenapuita omenoita pullollaan ja oli antanut luvan hakea pihastaan omenoita. Sinne suuntasimme torstaina "varkaisiin" ja säkkikaupalla lähti omenoita matkaan.

A friend of a friend has several apple trees full of apples and had given permission to go pick them. That's were we headed on Thursday and picked a ton of them.Omena-kauraherkkua oli siis paistettava! Tein tällä kertaa aitokaurasta, joten tämä on gluteeniton.

n. 8 kotimaista omenaa (riippuen koosta, nämä pieniä)
70 grammaa voita
1/4 dl sokeria
2 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
kanelia

Voitele vuoka ja palo kuoritut omenat pohjalle. Kaada omenoiden päälle siirappia ja ripottele kanelia. Sekoita voi, sokeri ja kaurahiutaleet ja lisää omenoiden päälle. Paista n. 200 asteessa (n. 15 min), kunnes väri pinnassa halutunlainen. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Of course I had to make some Apple-oat crumble! This time I used the naturally gluten free oats.

about 8 apples
70 grams butter
1/4 dl sugar
2 tbs syrup
2 dl oatmeal
ground cinnamon

Butter the dish and slice the peeled apples at the bottom. Pour the brown syrup and sprinkle some ground cinnamon on top. Mix the butter with sugar and the oats and layer on top. Bake in 200 celsius for approximately 15 mins or when golden brown. Serve with ice cream or vanilla sauce.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No jos vielä tänään yhden kerran sitä paistais, sit pitää jo ottaa taukoa ;)

   Poista
 2. Kotimaiset omput on kyllä niiiiiiiin hyviä!

  Mullei vaan oo kaverin kaveria omenapuineen, pitää siis torille suunnata. Kun ei ihan oikeisiin varkaisiin (enää) ilkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein juu uskalla (lapsenakin kiinni jääminen oli niin noloa). Oletko googletellut, ilmeisesti facebookissakin on ryhmiä, joissa jotkut omenoista eroon haluavat ilmoittautuvat ja omenattomat saavat käydä keräämässä?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...