sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Audley End Organic Kitchen GardenÄitienpäiväretken Audley Endissä oli mahtava keittiöpuutarha. Keittiöpuutarhaa viljeellään täysin luomuperiaatteilla ja se on esimerkki viktoriaanisesta keittiöpuutarhasta. Nykysijoillaan tuo on siirretty aiemmasta sijainnista taloa lähempänä vuosien 1753-57 aikana!

We went to see the Audley End Organic Kitchen Garden on our Mother's Day trip.The Victorian kitchen garden is run on organic lines. It was moved to it's current location in the years of 1753-57!
Ja ihan "pikkuinen" keittiöpuutarha. Kaksi julmettua kasvihuonetta, joissa erilaisia hedelmäpuita ja viinirypäleitä, kukkia, mansikantaimia... Mikähän tuo alla oleva kukkanen mahtoi olla, joita oli toisen kasvihuoneen sisäänkäynnillä pikku ryhmä?

And a lovely "little" kitchen garden it was! Two huge green houses filled with fruit trees, flowers, strawberry plants... Wonder what the flower in the pictures below is?


Vaikuttavinta kuitenkin hyötypuutarhassa oli omena- ja päärynäpuilla tehdyt rajaukset. Puut oli pakotettu metallitolppien ja metallivaijerin avulla kasvamaan matalana aitana istutusalueiden ympärillä! Kun sattuivat vielä kukkimaankin, olivat todella kauniita aidanteita ja miettikää, miten helppoa onkaan kerätä kypsät hedelmät noilta korkeuksilta! Tuollaiset olisi kivoja omaankin pihaan, mutta ei ehkä minun kärsivällisyydelläni hoidettavissa...

The most impressive in the organic kitchen garden was the way the apple and pear trees were used as borders. The trees were trained to grow as a hedge using metal posts and metal wire, would love to have something similar but may not be possible with my patience... But imagine how easy they are come harvest time!

Edelliset Audley End aiheiset / Previous Audley End posts:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...